Friday, 6 April 2012

PARATHA EGG ROLL WITH LIGHT CHILLI TUNA

Morning, today's breakfast.. Blogger suma dah makan. Kes tertinggal ketapi. Actually made the same recipe foe tea yesterday. Tapi pakai brand yang sama. Brand pujaan hati 'kawan'. Guna yang 'flacky' instead of 'plain'. Memang sodap le. Nak nak tengah panas. Pagi ni guna yang 'plain'. 'Flacky' tu dah abis semalam...


nanti ju update resipi. tapi raanya suma dah boleh buat. tutup mata je...



PARATHA EGG ROLL

Bahan-bahan:-

Instant paratha (brand KAWAN)
Telur
Any filling. Ju pakai Light Chilli Tuna (brand AYAM)

Cara-cara:-

  1. Letak sikit je minyak dalm non stick pan.
  2. Masakkan roti paratha. Bila dah masak keluarkan.
  3. Kacau telur. Letak sikit garam dan lada sulah.
  4. Atas kuali yang sama tadi tuangkan sikit je minyak.
  5. Tuangkan telur tadi. Sebelum telur tu masak. Letakkan roti paratha atasnya,
  6. Bila dah masak keluarkan.
  7. Letakkan apa-apa filling. Gulungkkan.


No comments:

Post a Comment