Kalau nak buat sambal, pakai cili hidup lagi sedap dari cili kering sebenarnya. Sapa setuju? Angkat kaki!!!! Itu pendapat tekak Ju jerr....
IKAN BERSAMBAL
Bahan-bahannya:-
- Ikan. (apa-apa ikan pun boleh.. jangan ikan jaws dah le)..
- 2 ulas bawang putih *
- 2 biji bawang besar *
- 5 biji cili hijau *
- 5 biji cili merah *
- 8 biji cili padi *
- 1 inci ibu kunyit * ( *diblender)
Caranya:-
- Ayam digoreng garing.
- Tumiskan bahan yang diblender tadi.
- Tumis sampai garing.
- Perasakan dengan garam & gula.
- Siap!
Achaner??? Senang kan?? Tapi yang nak kena tunggu sampai dia garing je atau pecah minyak. jangan tinggalkan , kang pahit la pulak pasal hangit... Selamat menjamu selera..
No comments:
Post a Comment