Thursday 13 December 2012

CROISSANT WITH EGG MAYO versi apa yang ado kat pantry...


Morniiiiiing!!!! Hajat dihati nak buat croissant tapi nengok apa stok croissant beli kat Giant melambak-lambak. Terpaksa ditangguhkan dulu projek croissant ku.. Croissant yang menjadi peberet ku datang dari Dunkin Donut. Reganya dekat 4 hengget seketul. Tu croissant kosong je tu... Askar kat umah kang bukannya makan seketul. Mau lebeh!! Pasal tu le nak memojek croissant.. Tapi entah bila la tak dapat nak kata... Tunggu je la....

Tak tau nak buat apa for breakfast.. Hentam je la. Jadik le sandwich kosong. Salad pun takde. Yang penting simple tapi meletop! Kalu dapat croissant Dunkin Donut lagi le best!!!




CROISSANT WITH EGG MAYO

Bahannya:-
  • Roti croissant
  • Telur (rebus - hard boil) berapa banyak roti yang ada
  • mayonis
  • garam
  • lada sulah
  • salad (takde stok)
Caranya:-
  1. Telur rebus tu di hancurkan.
  2. Gaulkan bersama mayonis, lada sulah & garam.
  3. * Garam jangan letak banyak. Kang termasin susah nak adjust.
  4. Croissant belah 2 jangan putus.
  5. Sapukan majerin tengah.
  6. Letak egg mayo.
  7. Letakkan salad.
  8. Siap!


No comments:

Post a Comment